Welkom

Workshop, Individuele coaching en outplacement traject

Wij bieden een workshop solliciteren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Er wordt van u als gemeente verwacht dat participanten snel een (passende) baan vinden. Werk gaat voor inkomen! Om goede resultaten te behalen is een gedegen voorbereiding essentieel. Niet alleen voor u als gemeente maar ook voor de participanten. Zij willen een baan die ligt binnen de mogelijkheden.

De eerste stap is om te gaan solliciteren. Veel kandidaten vinden dit erg lastig. Ze weten vaak niet hoe ze een goede sollicitatiebrief met CV moeten opstellen. Vervolgens zien kandidaten op tegen een sollicitatiegesprek en wordt een gesprek vaak afgezegd. De volgende redenen zijn daarvoor te benoemen:

 • moeite om zich te presenteren;
 • faalangst;
 • geen ervaring hebben met solliciteren;
 • niet weten hoe ze zich moeten voorbereiden op het gesprek.

De gemeente moet hierbij ondersteuning geven en daar willen wij u graag bij helpen!

Wat kunnen wij bieden?

Wij kunnen kandidaten met afstand tot de arbeidsmarkt een workshop solliciteren aanbieden die een positief karakter heeft. Ons uitgangspunt is werk gaat voor inkomen en kijken naar mogelijkheden in plaats van naar onmogelijkheden.†Duidelijkheid en veiligheid staat bij ons voorop.

Wat houdt de workshop in?

Op een praktische en doelgerichte manier kunnen wij de kandidaten in een dagdeel van informatie voorzien waarmee ze zich kunnen voorbereiden op een sollicitatie. De workshop bestaat uit de volgende onderdelen:

 • kennismakingsronde en onderbouwing motivatie van alle kandidaten;
 • tips over het opstellen van een goede basis sollicitatiebrief en curriculum vitae;
 • verstrekken van informatie over de basisvaardigheden van een sollicitatiegesprek;
 • kandidaten gaan in subgroepjes oefenen met het voeren van een gesprek;
 • plenair worden de ervaringen gedeeld;
 • plenair oefenen met het voeren van een†sollicitatiegesprek met de trainer;
 • vragenronde en gezamenlijke afsluiting.

Vanzelfsprekend houden wij rekening met de behoeften van de kandidaten. Wij vragen de kandidaten een beoordeling te geven over onze workshop (evaluatie onder de kandidaten). Vervolgens geven wij u een terugkoppeling over de workshop.

Zoals u kunt lezen kunnen wij u op een praktische manier ondersteunen. Uiteraard zijn wij bereid om bovenstaande nader aan u toe te lichten in een persoonlijk gesprek. Wij nemen binnenkort contact met u op voor het maken van een afspraak.

Door middel van deskundige counseling bieden we ondersteuning aan de individuele medewerker die dat tijdelijk nodig heeft. Bij re-integratie het vinden van balans, heroriŽntatie in de organisatie, loopbaanontwikkelingen en conflicten.

Het begeleiden en adviseren van uw medewerker naar een nieuwe passende werkomgeving:

Wij hanteren een pragmatische aanpak en streven er naar uw medewerker naar een nieuwe passende werkomgeving te begeleiden. Het menselijk aspect wordt daarbij niet uit het oog verloren. Het is belangrijk dat er samen gewerkt kan worden op basis van vertrouwen en wederzijds respect.

Wij maken gebruik van coaching tijdens de sessies en tevens krijgt de werkzoekende na elke afspraak een opdracht mee om thuis mee aan de slag te gaan. Dit om het proces te versnellen en betrokkenheid te vergroten. Uiteraard is bovenstaande een voorbeeld traject, als de medewerker geen behoefte heeft aan bijvoorbeeld ondersteuning bij het maken van een curriculum vitae maar wel bijvoorbeeld coaching dan passen wij dit aan in overleg met medewerker en werkgever.